Pontos idő


Ma 2024. 6. 13, cstrtk van,
Antal, Anett napja.
Holnap Vazul napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Kőrzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása. Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán. Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség. Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Magyar Dániel cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)69 198-67-60
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város Önkorműnyzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló
Flag Counter


Április 21-én portyára hívott minket Pom Pom. De nem csak minket, hanem a hajdújárási és királyhalmi cserkészeket is. Pom Pom, vagyis Dávid útjelekkel vezette a kis csapatot, amely Blankáéktól indult és a végtelennek tűnő mezőkön és réteken keresztül a kispiacon lévő Fácánosba vezetett.

Útközben a fűben egy és kislányt láttunk sírdogálni. Mikor közelebb értünk hozzá, láttuk meg, hogy Picúr az, aki megütöte a kezét és sajnos Pom Pom nem tudott rajta segíteni. Kérlelt minket cserkészeket, hogy segítsünk rajta. Mi rögtön tudtuk, hogy cselekednünk kell és elsősegélyt nyújtottunk a szenvedő, rídogáló Picúrnak. Miután elláttuk a sebét tovább indultuk ezúttal, Picúrral és Pom Pommal kiegészülve. Jó volt kettejük társasága, mert mindjárt vidámabb lett a kis csapat. Énekelni kezdtünk és így jobban keresgéltük az útjeleket, ami nagyon nagy fejtörésnek bizonyult a nagy fűben. A keresgélésben megfáradva lepihentünk kicsit, hogy megtöltsük már igencsak korgásnak indult hasunkat. Még a desszert sem maradt el, Blanka csodatáskája mélyén gumiegerek bújtak meg, jól egymásba ölelkezve. Mind egy szálig, még a farkuk hegyéig megették a cserkészek őket.

Jóllakottan, a szemünk is élesebb volt és megláttuk a Madárvédő Golyókapkodót, aki Fácános bejáratánál volt éppen golyó lesen. Közelebb érkezve elkezdtek záporozni a golyók, labdák, melyeket Golyókapkodó fürgén begyűjtött, így megmentett minket, nehogy eltaláljon akár egyetlen golyó is. Miután már nem kellett nekünk, cserkészeknek félnünk, a begyűjtött labdákkal métázni kezdtük. Sokaknak új volt a játék, de hamar belejöttek. Ki kisebbet, ki nagyobbat ütött, de a lényeg az volt, hogy örömmel játszottuk. Métázás után, Pom Pomnak köszönhetően, pillecukor sütésbe kezdtünk mindenki nagy örömére. Miután mindenki jól belakott pillecukorral, fáradtan, de boldogan indultunk hazafelé.

Örültünk a szép napnak, melyet együtt töltöttünk, de legjobban annak, hogy Picúr meggyógyult.

Indulás a portyára
Picúr megsérült
Uzsonnáznak a Napocskák
Pihenő
Találkozás Golyókapkodóval
Pillecukor sütés
Őrsvezető a Napocskával
Métázás
Pom Pom nagyot üt
A Nagy dobás
A labdakapó csapat
Sára ütése
Emma nagyot üt
Úton hazafelé

Google PageRank