Pontos idő


Ma 2024. 6. 13, cstrtk van,
Antal, Anett napja.
Holnap Vazul napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Kőrzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása. Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán. Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség. Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Magyar Dániel cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)69 198-67-60
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város Önkorműnyzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló
Flag Counter


2000 októberében tartottuk az első toborzót a hajdújárási hittanteremben. 38-an jelentkeztek jelöltnek de ebből csak 31en bizonyultak elég elszántnak a cserkész élethez. Füleki József plébános úr javaslatára a névadójának Keresztelõ Szent Jánost választottuk. A csapat vezetésével Nagy László segédtiszt lett megbízva. Az összejövetelek heti egy alkalommal voltak megtartva a plébánia hittantermében. 2001 augusztus 8-án került sor a 28-as számú Keresztelő Szent János cserkészcsapat alapítására és a hajdújárási cserkészjelöltek avatására. Az avatást Kalapis Stojan cserkésztiszt a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke vezette le. Sajnos a következő évben a csapatparancsnokának be kellet vonulni a hadseregbe, és így a csapat vezető nélkül maradt. Ezért a csapat létszáma visszaesett 8 cserkészre.

Később a csapat irányítását átvette Fehér Beatrix segédtiszt. A csapat létszáma ismét növekedésnek indult, de az akkori szövetség vezetésben lévõ súrlódások miatt cserkész avatásra nem kerülhetett sor. Ennek ellenére lelkesen részt vettek jelöltjeink a cserkésztáborokban és rendezvényeken. Családi okok miatt Fehér Beatrix segédtiszt sem tudta tovább vállalni a csapat vezetését.

2003-ban Csákány Karolina királyhalmi őrsvezetõ vette át a csapat vezetését. Az ő irányítása alatt is eredményes munkát végeztek a hajdújárási cserkészek, de a sok csalódás miatt csak 8 jelölt maradt akik 2003-ban tettek fogadalmat. Az avatásra a Róka tanyán került sor Bővíz László cserkésztiszt, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség új elnökének a vezetésével. Csákány Karolina őv. tanulmányait Újvidéken, majd Szegeden folytatta ezért a csapat ismét vezetés nélkül maradt.

2005-től Nagy Gizella cst. ismét elindította a csapatmunkákat, Korom Gizella öcs. segítségével. A csapat megmaradt tagjai helyhiány miatt Noszára jártak összejövetelekre. Így a két csapat együtt fojtatta a cserkészmunkákat. Ez tavasztól őszig mûködött így, de a hideg érkezésével megszűntek az összejövetelek.

2000. óta Nagy László cst. a csapat parancsnoka. Jelenleg 2-3 cserkészjelölt jár összejövetelekre Noszára, mert munkahely és a távolság miatt a csapatparancsnok nem tudja maga vállalni a cserkészekkel való foglalkozást.


Google PageRank