Pontos idő


Ma 2024. 6. 13, cstrtk van,
Antal, Anett napja.
Holnap Vazul napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Kőrzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása. Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán. Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség. Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Magyar Dániel cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)69 198-67-60
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város Önkorműnyzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló
Flag Counter


2012. január 29-én megszólalt udvarunkban a legszebb kakas és azt kukorékolta, hogy Tást, a kacsát elvitte Sut, az öreg róka. Ez a kakas hívta portyára a királyhalmi 21. sz. Szűcs Márton Cserkészcsapat cserkészeit, illetve kisrókáit.

Az idő szép volt, így Karak elindult kiszabadítani Tást, de szüksége volt a mi segítségünkre is, ezért üzeneteket hagyott, és útjelekkel segített, nehogy Sut túljárjon az eszünkön. Térképet is mellékelt, ahol be tudtuk jelölni, hogy mit és hol találtunk, és persze a tájékozódást is gyakorolhattuk. Kaptunk rókafüleket, hogy jobban halhassuk a természeit neszeit, és a Simabőrű lépteit nehogy meglepjen minket csatlósaival.

Az úton sok feladat várt ránk, és csak akkor mehettünk tovább ha megoldottuk vagy végigcsináltuk egy-egy furfangos feladatot. Ilyenek voltak a találós kérdések, csomózás, cserkésztörvények ismerete és BI-PI élete.

Mikor Karakot utólértük a szomszéd falu kisrókái is megérkeztek, így nagy falkába gyűltünk és köszösen jatszottunk egyet. A játék után Karak megtanította nekünk a nádsípkészítés tudományát is. A találós kérdések megfejtése után, a kis papírlapokat összeillesztettük és a hátoldalán VUK-ot, az aranyos és mosolygós kisróka képét rakhattunk ki a darabokból.

A déli harangszó kondulásával sajnos el kellet válnunk a Noszai kisrókáktól, és haza indultunk Királyhalomra. Az úton hazafelé vidáman meneteltünk, és már alig várjuk a következõ izgalmas portyát.Google PageRank