Pontos idő


Ma 2024. 4. 23, kedd van,
Béla napja.
Holnap György napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Körzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása.
Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán.
Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség.
Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Gabona Ferenc cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)64 44-75-973
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város önkormányzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló

2012. január 29-én megszólalt udvarunkban a legszebb kakas és azt kukorékolta, hogy Tást, a kacsát elvitte Sut, az öreg róka. Ez a kakas hívta portyára a királyhalmi 21. sz. Szűcs Márton Cserkészcsapat cserkészeit, illetve kisrókáit.

Az idő szép volt, így Karak elindult kiszabadítani Tást, de szüksége volt a mi segítségünkre is, ezért üzeneteket hagyott, és útjelekkel segített, nehogy Sut túljárjon az eszünkön. Térképet is mellékelt, ahol be tudtuk jelölni, hogy mit és hol találtunk, és persze a tájékozódást is gyakorolhattuk. Kaptunk rókafüleket, hogy jobban halhassuk a természeit neszeit, és a Simabőrű lépteit nehogy meglepjen minket csatlósaival.

Az úton sok feladat várt ránk, és csak akkor mehettünk tovább ha megoldottuk vagy végigcsináltuk egy-egy furfangos feladatot. Ilyenek voltak a találós kérdések, csomózás, cserkésztörvények ismerete és BI-PI élete.

Mikor Karakot utolértük a szomszéd falu kisrókái is megérkeztek, így nagy falkába gyűltünk és köszösen jatszottunk egyet. A játék után Karak megtanította nekünk a nádsípkészítés tudományát is. A találós kérdések megfejtése után, a kis papírlapokat összeillesztettük és a hátoldalán VUK-ot, az aranyos és mosolygós kisróka képét rakhattunk ki a darabokból.

A déli harangszó kondulásával sajnos el kellet válnunk a Noszai kisrókáktól, és haza indultunk Királyhalomra. Az úton hazafelé vidáman meneteltünk, és már alig várjuk a következő izgalmas portyát.

Google PageRank